Blog

30 november 2020

5 minutes of you

We komen soms in situaties waar we eigenlijk niks aan kunnen doen en geen grip op hebben. Verlies, verdriet, onmacht. Hoe moeten we daarmee omgaan? Corona speelt nu al 9 maanden een grote rol in onze samenleving. Het nieuwe normaal, mondkapjes en afstand houden. Sociale contacten zijn weggevallen. En dan staan de donkere, koude dagen voor de deur. We proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan, worden creatief door alternatieven te bedenken voor de komende feestdagen. Doorgaan, dat is wat we doen, je kan niet anders, toch?

Er zullen altijd situaties voorkomen waarbij er gevoelens of emoties vrij komen. Iedereen gaat anders met deze gevoelens en emoties om. Jouw verlies, jouw verdriet is voor een ander niet te begrijpen. Zo voelt dat tenminste. Ook al word je door iedereen omarmd, verdriet kan soms erg eenzaam aanvoelen. Neem je tijd om de situatie te verwerken. Het hoeft niet meteen, morgen is er een nieuwe dag. Neem je rust ook al is het maar 5 minuten.

Alleen bezig zijn met jezelf. Dat klinkt niet alleen egoïstisch, dat is het ook. Who cares?! Jij! Is het mogelijk om 5 minuten aan niks anders te denken dan jezelf? Het lijkt makkelijk, ik dacht ook dat ik het kon. Automatisch dwaal je redelijk snel af naar je thuissituatie, je werk, je boodschappen etc. Dat is niet erg, het maakte mij juist bewust dat als ik dacht even rust te nemen, dit eigenlijk helemaal niet kon. Ik bleef doorgaan, al was het niet lichamelijk, mentaal was ik mijn to do lijst voor de hele al week aan het plannen.

Wat is dan die rust? Dan bedoel ik niet de stilte in de avond als de kinderen naar bed zijn. Wat ook heerlijk is. Maar probeer als je ‘s avonds op de bank zit, 2 momenten van die dag voor je te halen waar JIJ je blij voelde. Iets grappigs, iets moois, iets lekkers, iets wat jou een goed gevoel gaf. Het hoeft maar 5 minuten te duren, langer mag natuurlijk ook. Houd dat gevoel even vast, kijk wat het met je doet. Deze 5 minuten pakt niemand meer van je af, egoïst 😉

Blog
Over Famui Tha-in

Deel jouw mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *