Blog

2 juli 2021

Doel of geluk?

Afgelopen tijd ben ik bezig geweest met van alles. Door mijn Master Mind groepje zie ik dat mensen op hun eigen manier hun doelen achterna gaan. Zo mooi om te zien. Datzelfde geldt voor de coachingstrajecten, een voor een zie ik ze opbloeien en dat is het mooiste wat er is. 

Door de opleiding ben ik bewuster gaan nadenken over wat ik nu eigenlijk wil. Het grappige is dat ik dat al in mijn hoofd had, maar een groepje vreemden moest dat voor mij nog bevestigen. 

Naast alle creatieve ideeën die in mijn hoofd rond razen, is er ook nog een echte wereld, waarbij emoties komen en gaan of blijven hangen. Het is fijn om dan even een stap terug te doen en tot rust te komen. Hoe gaan we deze situatie aanpakken? 

Wanneer je doelen stelt vergroot je de motivatie dit doel te behalen, de keerzijde is natuurlijk de teleurstelling wanneer je een doel niet behaalt, maar dat is het mooie, jij hebt de regie! Een doel kun je zodanig bijstellen naar jouw wensen. Ik was zo goed bezig mijn yoga doel te behalen, maar ook hier kwam Corona langs en heb ik dat doel even moeten laten varen. Balen natuurlijk, hoe ga je daarmee om? Voor mij werd de geplande datum voor mijn yoga pose verplaatst naar een andere datum. Maar eerlijk, er is niet echt een datum nodig. De pose zelf is het doel. 

Voor nu ben ik mezelf aan het ontwikkelen om anderen nog beter te helpen. Vaak denkt men dat er iets mis moet zijn als ze hulp vragen. Er is niks mis, soms zit je gewoon een beetje vast. In andere gevallen zit je rotsvast omdat ze al langer vastzitten. Maar ook deze kunnen gaandeweg los raken en zoveel rust vinden. 

Uiteindelijk gaat het allemaal om goed in je vel te zitten. Vraag je jezelf dat weleens af? Waar word ik nu echt gelukkig van? Doe ik dat vaak genoeg? Wat wil ik eigenlijk bereiken? Ben ik gelukkig?

Wat is geluk nu eigenlijk? Moet ik daarvoor doelen stellen om me gelukkig te voelen?

Zonder al te zweverig te klinken kan ik je vertellen dat geluk in jou zit. Het zit niet in het doel dat je stelt, in je baan, of een paar nieuwe schoenen. Al kun je daar wel heel blij van worden. 

Wanneer je de rust hebt gevonden en kunt genieten, kun je zien dat geluk zit in jezelf zit. 

Blog
Over Famui Tha-in

Deel jouw mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *