13 november 2020

Het begin.

Ieder nieuw begin is spannend. Buiten je comfortzone valt alles waar je aan gewend was weg. Het geeft ook nieuwe inzichten, nieuwe ontwikkelingen waarvan je niet had verwacht dat jij dit kon!

Een nieuwe baan, een nieuwe vriend, een nieuw huis, je eerste kind, je tweede kind, je derde kind, een huisdier. Iedere situatie is nieuw en je past je daarop aan. Het lijkt allemaal automatisch te gaan, maar eigenlijk ben jij diegene die de regie behoudt.

Ontwikkelen kun je op vele manieren. Niet enkel door theoretisch een studie te gaan volgen, maar ook door de keuzes die je gaandeweg maakt. Het hoeft niet altijd perfect te zijn, door de keuzes waar je minder blij mee bent ontwikkel je jezelf ook.

Kan ik dit wel? De twijfel en onzekerheid is bij iedereen aanwezig. Wij maken excuses en verzinnen redenen om het vooral niet te doen. Wat gebeurt er als je het wel zou doen? Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, want eerlijk, als alles zonder moeite zou lukken, ontwikkelen we ons dan ook? Wat leren we daarvan?

Wanneer we alles hebben bereikt wat er van ons verwacht wordt, zijn we dan klaar? Zijn we dan gelukkig? Of komen er nieuwe doelen? Een groter huis, een verbouwing, een andere auto. Het geluk zit in onszelf, vaak vergeten we dit echt te zien.

Sta even stil en kijk om je heen. Dit heb ik toch even mooi bereikt!

Blog
Over Famui Tha-in

Deel jouw mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *