Blog

5 maart 2021

Make yourself a priority.

Een mensen mens houdt heel erg van andere mensen en is graag in gezelschap van anderen. Ik ben echt wel een mensen mens, al heb ik soms echt wel even mijn momenten nodig om alleen te zijn. Vaak schiet het erbij in, de dag vliegt voorbij en voor je het weet is de dag al volgepland met van alles en nog wat. Ik wil het ook allemaal goed doen. Verzinnen, plannen, uitvoeren. Het houdt me bezig.

Dat ik vaak mezelf erbij vergeet merk ik aan het einde van de dag. Als ik dan eindelijk zit en denk hè… hè… Hoe komt dat toch? Dat we toch maar door blijven gaan. Het is wat we goed kunnen, we weten niet beter. Ik zorg er eerst voor dat de ander het goed heeft en kijk daarna pas naar mezelf. Als de ander gelukkig is, ben ik dat ook.

Maar wie kijkt er naar mij? Zorgt er voor mij? We leven niet meer onder moeders vleugel en hebben als het goed is, geleerd om op onze eigen benen te staan. In principe zou je dat zelf moeten kunnen. Wel zoek ik nog steeds naar bevestiging of ik het goed doe? Hoe kan het beter? Wat kan ik nog meer voor je doen?

Misschien moet ik wat vaker NEE zeggen, even een dag NIKS plannen. Hmmm… Ik voel nu alweer nieuwe ideeën opkomen ;). Gelukkig zit ik in een fase dat ik veel liefde en voldoening haal uit mijn vriend, kinderen, familie en vrienden. Als zij happy zijn, ben ik dat ook. Vanuit daar vind ik mijn Calm. Prioriteiten stellen, wat is er belangrijk? Wat moet er per se nu gebeuren? Balanceren en meer momenten op een dag maken die voor mij zijn.

Denken jullie een beetje aan jezelf! Dan ga ik nu even die knikkers naar school brengen, omdat de juf dat had gevraagd vanmorgen 😬

Geen categorie
Over Famui Tha-in

Deel jouw mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *