Blog

20 januari 2021

Not to be OK…

Daar waar ik dacht dat het nieuwe jaar mooi zou beginnen, met nieuwe doelen en grote motivatie, bleek minder mooi dan ik had gedacht. De maatregelen duren nog langer en mijn oren functioneren helaas weer niet naar behoren. Ik heb weer vocht achter mijn trommelvlies en met vliegen is dat geen goede combinatie. 

Daarnaast zijn er omstandigheden waardoor ik weer even bewust gemaakt werd hoe onzeker het leven kan zijn. Hoe radeloos? Hoe machteloos? Hoe onzeker kun je zijn? Dat je nergens meer lichtpuntjes kunt zien? Of geluksmomenten kunt voelen?

Het is niet erg om je even niet ok te voelen. Niet perfect is ook goed.

Helaas zijn er naasten onder ons die zich al langere tijd niet ok voelen. Daardoor wordt het naarmate de tijd langer verstrijkt, steeds moeilijker om de lichtpuntjes te zien of geluksmomenten te voelen. Maar het is niet onmogelijk. Het zal niet makkelijk zijn en het zal niet morgen ineens beter zijn. Samen kunnen we stap voor stap mooie momenten benoemen en herinneren. Redenen om de radeloosheid, machteloosheid en onzekerheid kleiner te maken. Zodat er meer ruimte is om bewuster je keuze te maken, voor zelfverzekerdheid en zelfacceptatie.

Het is ok om je even niet ok te voelen. Er zijn situaties waar je geen invloed op hebt. Focus op dingen waar je wel invloed op hebt. Kies voor dingen waar jij wel blij van wordt.

Don’t you dare give up, not now, not ever…

Blog
Over Famui Tha-in

Deel jouw mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *