Blog

19 november 2020

ON/OFF

Soms lijkt het net alsof er een oude Cd-speler blijft hangen… Mama!!! Mama!! Mamaaaaa! Voor heel even zou ik willen dat er een aan/uit knop zat, zodat ik even in alle rust gewoon kan nadenken. Of gewoon mijn kopje thee warm opdrinken in plaats van ice tea.

Het zijn 2 schatjes hoor, mijn dochter van 7 die denkt dat ze al 12 is. Mijn zoon van 5 die alle vooroordelen van jongens ook echt daadwerkelijk uitvoert. Ze kunnen niet zonder mij, dat is wel duidelijk. Zodra ik even uit beeld ben hoor je door het hele huis: Mamaaa!!! Even checken waar ik ben.

Nu is de spanning ze helemaal naar het hoofd, ofwel hun hele lichaam gestegen. De aanloop naar de decembermaand geeft ze extra energie, daar is een bootcamp klasje niks bij. Er komen vragen waar ik soms echt goed over na moet denken en anders verwijs ik ze door naar papa. Kinderen zijn mini versies van jezelf en je partner, je leert ze wat jij belangrijk vindt aan normen en waarden en legt ze uit anderen in hun waarde te laten en te respecteren. Ik kijk nu al uit naar de puberteit!

Hoe doen we dat toch moeders? School, afspreken, muzieklessen, sportlessen? Daarnaast moeten ze ook nog gezond eten, leuke kleding. We willen allemaal het beste voor onze kinderen. Maar niemand heeft ons verteld wat dat nu precies inhoudt. Naast de kinderen heb je zelf ook nog een baan, huishouden bij te werken en wil je er ook nog wel leuk uit zien. Een goede planning is dan toch essentieel om de week door te komen. Het is niet raar dat je hoofd overloopt en daardoor is het belangrijk om je hoofd af en toe leeg te maken, jezelf even op OFF zetten. Een wandeling te maken, kletsen met een vriendin, sporten of gewoonweg ontspanning. Het is soms lastig die balans te vinden, zeker wanneer er situaties voordoen die je zelf niet in de hand hebt.

We leven nu in een vreemde tijd, onzeker en onrustig. Kinderen hebben ook door dat dit niet normaal is, maar we maken er het beste van. Dan maar een keer ongezond eten, sportlesje overslaan of je to-do list inkorten. Morgen is er weer een dag! Nu we toch allemaal vaak thuis zijn, geniet er ook van. Voor je het weet rennen we weer van afspraak naar afspraak en zitten de weekenden weer vol. Benut deze momenten, neem tijd voor jezelf, voor je gezin.

Jahaaa!!! En de knop gaat weer ON!

Blog
Over Famui Tha-in

Deel jouw mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *