Blog

3 februari 2021

What if…

Afgelopen weken heb ik mezelf afgevraagd of ik tevreden ben met waar ik nu sta. Ik ben erachter gekomen dat twijfel een geniepig stemmetje is wat mij onzeker maakt. Die stem is van mezelf, daar ben ik me van bewust. Waarom twijfel ik? Het gaat toch goed? Onbewust maak ik mezelf aan het twijfelen, ik vind dat het altijd beter kan.

Ik ben heus niet de enige moeder die alle ballen hoog probeert te houden. Niemand heeft verteld hoe lastig en zwaar het is wanneer je aan kinderen begint. Vanaf het moment dat je zwanger raakt is iedereen helemaal in de wolken. Er wordt verwacht dat jij dan ook in de wolken moet zijn. Het is zoiets moois, je krijgt er zoveel voor terug… Die roze wolk, daar ben ik snel vanaf gedonderd. 8 maanden ziek, genieten! Zelf durfde ik niet blij te zijn, het is ons gegund om 2 mooie, gezonde kinderen te krijgen, maar van dichtbij heb ik ook meegemaakt dat kinderen krijgen niet vanzelfsprekend is.

Je krijgt er geen handleiding bij. Al komt er wel een gevoel vrij dat je ze wilt beschermen en zo goed mogelijk alles wilt leren en meegeven. Er zijn mooie momenten, maar ook momenten waarop je je afvraagt, doe ik dit wel goed? Is dit de juiste manier? Iedere fase of situatie brengt onzekerheid met zich mee. Dat is niet erg, zo kun je alle opties afwegen. Familie en vrienden hebben ervaring en kunnen ook adviseren, al moet ik toegeven dat ik daar de eerste weken niet altijd naar luisterde.

Twijfel zal er altijd zijn, het geeft een optie tot andere keuzes. Het zou toch raar zijn als er geen keuze meer is en dat alles al is bepaald? Twijfel is enkel negatief wanneer jij dat zo maakt. Ben jij klaar met twijfelen?

Blog
Over Famui Tha-in

Deel jouw mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *